NYHET

Hofseth Aqua investerer i ny slaktelinje

Hofseth Aqua AS har valgt Skodje-selskapet VOLF AS som leverandør av ny slaktelinje, som skal bidra til effektivisering av anlegget i Ålesund.

Det skriver selskapet i ei pressemelding.

Den nye slaktelinjen er et ledd i selskapets strategiske satsning på videreforedling av produkter, opplyser daglig leder Roger Hofseth.

Har investert en halv milliard

Selskapet har de siste to årene investert nærmere 500 million knyttet til denne satsingen. Det er investert i smoltanlegg, brønnbåt, oppdrettslokalitet, økt foredlings kapasitet og nå ved slakteriet i Fjordgata.

Hofseth ønsker å foredle all fisk fra eget oppdrett av ørret og laks.

– Vi har jobbet intensivt sammen med VOLF AS siden tidlig november. Vi har opplevd selskapet som en etterrettelig og konstruktiv samarbeidspartner, med god innsikt samt at de har fremstått som en betydelig bidragsyter til å løse de utfordringene vi stod ovenfor, sier Hofseth og holder fram at det er viktig å bidra til å bygge opp en lokal industri, som kan være med på å realisere disse verdiene.

Største avtalen for VOLF

Daglig leder Leif-Egil Orvik hos VOLF AS uttrykker stor glede over å endelig kunne signere en avtale som uten sidestykke er den største i selskapets mer enn 20 års historie, ifølge pressemeldinga. Totalordren på hele ombyggingen ligger i underkant av 40 millioner kroner. Anlegget skal være på plass og i drift hos Hofseth Aqua AS innen utgangen av første halvår.
– Dette har vært et spennende og utviklende prosjekt. Vi er stolte over å bli vist denne tilliten, og få være med på å utvikle en ny og effektiv slaktelinje for prosessering av ørret og laks til et ledende selskap som Hofseth Aqua AS i et tøft marked, sier salgs- og markedssjef i VOLF AS, Per Magne Gjerde.

Artikkel fra Sunnmørsposten

Facebook
LinkedIn